Floryn Leahu Blog

poezie, proza, traduceri… stuff like that

Doamne, ocroteşte-i “pă” români!

Astăzi, pe bătrânul web am citit un cocktail de ştiri care duc toate, cu amăraciune, la concluzia din titlu! Să le luăm pe căprării:

Infrastructură! 1987: Pasajul Unirii, gata în 34 de zile. 2009: Pasajul Băneasa, un haos de doi ani şi jumătate
La 6 iunie 1987, ziarele vremii anunţau o nouă realizare a socialismului: inaugurarea Pasajului Piaţa Unirii, la numai 34 de zile de la începerea lucrărilor de construcţie. Dincolo de propaganda specifică perioadei, lucrarea a fost, într-adevăr, finalizată într-un timp-record, chiar dacă operaţiunile pregătitoare construcţiei propriu-zise începuseră cu mai multe luni înainte. (sursa: Mediafax)

Buget! Finantele construiesc din nou un buget departe de realitatea economica
Ministerul Finantelor a proiectat in bugetul pentru 2010 o crestere a incasarilor bugetare cu 6% in termeni nominali si o reducere a deficitului bugetar cu circa un punct procentual, la 5,9% din PIB, tinte ambitioase bazate pe o revenire a economiei in teritoriul pozitiv, dar si pe vointa politica pentru ajustarea cheltuielilor. (sursa: Mediafax.ro)

Guvernare! Ilegalistii Emil si Traian
Desi pare incredibil, primul guvern de dupa ’89 condus de un profesor de Drept Consti­tutional este si cam­pio­nul Ordonantelor de Ur­genta emise si declarate ne­consti­tutionale. (sursa: Mediafax.ro)

Mediu! Reactoarele de la Cernavodă ne otrăvesc cu tritiu?
Declaraţiile contradictorii, date de-a lungul timpului de conducerea Companiei Naţionale Nuclearelectrica şi a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, ne fac să credem că este ceva putred cu reactoarele nucleare de la Cernavodă: ori concentraţia de tritiu emanată este mult mai mare decât ar trebui, punând în pericol mediul, ori avem deja un mare surplus de apă grea, situaţie în care nu se justifică continuarea producţiei până în 2017… (sursa: Mediafax.ro)

Echipa naţională! După ce au luat bătaie cu 13-1, cumulat  (seniorii, cu 5-0 de la sârbi;  juniorii, cu 5-1 de la letoni; şi juniorii under 19, cu 3-0 de la scoţieni!), se încearcă aici o anchetă a cauzelor care au dus la acest dezastru, iar aici aflăm că Mutu a părăsit delegaţia Naţionalei imediat după meci şi fără să anunţe pe nimeni, motiv pentru care Lucescu  e hotărât să nu îl mai convoace NICIODATĂ!, mai ales că a avut o evoluţie jalnică  (spunea unul din comentatori în repriza a doua: “Dezamăgitoare apatia lui Mutu!”).  Am găsit şi o posibilă soluţie: icoane pentru fotbalişti!

Desigur că mai erau o mulţime de ştiri despre corupţie, nepotism, mită, afaceri murdare acoperite de membri ai onorabilelor partide care vor să ne ofere un nou preşedinte luna viitoare, dar deja a plouat azi şi nu vreau să vă stric ziua de tot!

Dar m’am gândit că vă pot oferi un poll vesel:

Advertisements

October 12, 2009 - Posted by | Ce mă enervează! | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: