Floryn Leahu Blog

poezie, proza, traduceri… stuff like that

Dumnezeu nu există! (partea întâi)

Am citit aici şi aici despre proiectul Blue Dream, care prezintă un plan diabolic peste imaginaţie al unui grup elitist foarte interesat de robirea totală a omenirii. In aceste articole (care de fapt este un singur articol preluat de catre unul de la celalalt), se povesteşte cu lux de amănunte planul incredibil şi metodele ce vor fi folosite la îndeplinirea lui. Am citit multe variante ale acestui plan şi, deşi metodele diferă sau nu sunt tot timpul aceleaşi, scopul şi unele mijloace sunt prezente peste tot. Mie personal nu îmi e foarte greu să cred că acei oameni sunt capabili de aşa ceva. Sunt la fel de convins că au resursele şi tehnologia necesară şi că planurile sunt destul de bine puse la punct. Ceea ce mă enervează este reacţia tâmpă a publicului larg.

Desigur că poate nu sunt toate chiar aşa, şi adevărul e undeva la mijloc, se încearcă propagandă de ambele părţi, dar aşa cum se spune, dracul e negru. Spre deosebire de alte scenarii, acest proiect Blue Dream, zice-se, vrea să subjuge omul prin convertirea tuturor adepţilor diferitelor religii la o “religie” nouă, plăsmuită astfel încât să servească intereselor celor ce au planul sus-amintit. Vor face acest lucru manipulând simţurile vizuale şi auditive ale tuturor oamenilor, proiectând pe cer o imagine holografică a celei de-a doua veniri a lui Iisus. Citiţi în linkurile de mai sus amănuntele, căci nu despre asta vreau să vă vorbesc. Problema nu e că oamenii nu cred scenariul ăsta, dimpotrivă are mai mulţi adepţi decât s-ar crede pentru un lucru atât de neobişnuit. Dar atitudinea lor este aceea că este “un plan diabolic” al celor care vor să instaureze această “religie satanică”, iar noi ne putem feri de aceste “ispite diavoleşti” numai “prin post şi rugăciune şi credinţă în Dumnezeu cel adevărat”.

Păi, oameni buni, fraţilor, treziţi-vă dracu’ din acest vis în care dormiţi de 17-18 secole încoace. Nu e vorba de discreditarea “Dumnezeului adevărat” şi nici de instalarea unei “religii satanice”. Niciodată nu a fost vorba de aşa ceva. Planul este într-adevăr diabolic, dar din alte considerente. El se referă la bani, manipulare, putere absolută, control necondiţionat asupra maselor în general şi a fiecărui individ în parte. Dumnezeul vostru adevărat nu există, nu a existat niciodată; el a fost un instrument de manipulare foarte minuţios plănuit, exact ca această “nouă religie” care se vrea a fi implementată. Acum toată lumea ştie ce e un fulger, ce e soarele, ce e dincolo de nori, că din praf cosmic şi gaze, sub efectul gravitaţiei şi al timpului îndelungat se formează stele şi planete etc. şi e de-a dreptul absurd să vezi un om cum crede în cai verzi pe pereţi, într-un moş cu barba albă care a strănutat şi a făcut stelele din mucusul lui divin… Mă rog, ar fi multe de spus, dar asta se vroia a fi doar o introducere, iar mai jos o să încerc să vă “luminez” cu privire la “adevărul divin”.

Întâi vom parcurge misterele apariţiei lui Dumnezeu, iar apoi pe cele ale apariţiei vieţii. Pentru că nu am chef să fac un post foarte lung o să mă rezum la argumentele bazice.

1. Omul primitiv. Este important să înţelegem cum gândea omul arhaic, care începuse să gândească, să îşi facă unelte, să lucreze pământul. Pentru el, nu exista timp, nu exista distanţă, nu ştia ce sunt stelele, planetele etc. Nu ştia nimic! Asemenea unui copil curios, el dădea o explicaţie empirică lucrurilor înconjurătoare, adică din experienţa personala, prin pură observaţie şi percepţie proprie. Încă de atunci el a încercat să stabilească un cadru şi nişte limite pentru lume, să fixeze nişte repere. A început, desigur cu momentele şi evenimentele remarcabile din viaţa lui: naşterea, moartea, ciclicitatea anotimpurilor care influenţa agricultura de care era complet dependent etc. El a definit aceste aspecte, cum altfel, decât prin dualităţi antagonice: bine-rău/zi-noapte/lumină/întuneric etc. Pentru fiecare dintre noi, este ceva banal ciclul soarelui, solstiţiile, echinocţiile, ştim de ce se micşorează ziua şi noaptea sau invers, dar pentru omul primitiv acestea erau mistere şi le acorda o atenţie deosebită, o observaţie minuţioasă. Iar fenomenele pe care nu şi le putea explica, le atribuia unei personalităţi divine sau mai multora, cărora le justifica existenţa prin alegorii referitoare la aspecte importante ale vieţii lui. De aceea zeii primitivi se referă la cultul fertilităţii, al grânelor etc.

Cum postul este deja destul de lung, voi mai posta o singură parte în care vom parcurge mitul lui IISUS şi zeii echivalenţi, iar mai apoi miracolul apariţiei vieţii pe Pământ. Promit că nu vor trece prea multe zile aşa că aveţi răbdare.

Advertisements

February 2, 2010 - Posted by | Articole | , , , , ,

4 Comments »

 1. Nu am putea trage, astfel, concluzia ca, religia a aparut ca rezultat al unei temeri? Din frica, omul a simtit nevoia sa creada in ceva?

  Comment by Divine Anarchy | February 2, 2010 | Reply

 2. Cred că suntem confecţionaţi în felul ăsta. Cu o nevoie de a crede şi o trebuinţă de misticism. Restul sunt doar amănunte…

  Cunosc toate argumentele contra, după cum le cunosc şi pe cele pro. Am fost ateistă de pe la 12 ani până..acum ceva vreme. Când am avut un fel de epifanie în urma căreia nu s-a schimbat forma necredinţei ci doar..atitudinea :)Înainte credeam că există ceva (nu cineva). Acum cred în ceva (nu în cineva). Atât de subtilă e diferenţa :))

  Comment by Piperusha | February 3, 2010 | Reply

 3. De ce sa fie plan diabolic? Mie mi se pare foarte corect! Fiecare are dreptul sa faca ce vrea.

  Comment by cristina | March 11, 2010 | Reply

 4. deci….chiar apreciez faptulo ca ti-ai dedicat cateva minute din viata pentru postarea asta ,….gandesti ff bine….

  Comment by amy | August 14, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: