Floryn Leahu Blog

poezie, proza, traduceri… stuff like that

Liverpool – Unirea: 1 – 0! Respect!

Nu prea le am cu meciurile, habar nu mai am de situaţia din campionat, dar un meci Liverpool – Unirea, nu se putea să ratez! 🙂

A fost o seară infernală pentru jucătorii Unirii. Statisticile sună deplorabil. Raportul şuturilor: 20 – 10 dintre care 10 – 1 pe poartă (practic Reina nici nu a atins mingea decât poate să o degajeze). Raportul cornerelor a fost de un zdrobitor 14 – 1. Cu toate acestea, Unirea a avut o posesie onorabilă de 41%, şi-a jucat şansa cu îndrăzneală, s-a apărat foarte bine şi a rezistat eroic 81 de minute. Golul nu a fost unul de mare spectacol. Babel a speculat o mică greşeală de marcaj (probabil singura a apărării Unirii) şi a pus o centrare perfectă pentru Pacheco, iar acesta a pasat scurt cu capul pentru lovitura de cap din 3 metri a lui Ngog. Este drept, faza venea după 5-6 minute de agonie în care presiunea luiLiverpool a fost consistentă. Un dram în plus de luciditate i-a lipsit Unirii pentru a smulge un egal (muncit intelgent dealtfel) pe Anfield Road unei echipe de 15 ori mai scumpe. De remarcat Pădureţu, care după o incursiune de 5o de metri în care a cam ridiculizat mijlocul englezilor a obţinut şi singura lovitură de colţ a Unirii. Concluzii? Tehnicianul israelian pare să facă treabă bună şi, ceea ce e mai important, continuă pe linia lui Petrescu, lucru care oferă omogenitate, nefiind nevoie de o tranziţie impusă de schimbarea tacticii. De asemenea, Unirea, cu mai mult curaj, are şanse reale de a provoca o surpriză, nu întotdeauna câştigă echipa cea mai bună, iar Unirea a demonstrat că are curaj. În plus, un amic spunea: „Lasă, măh, că englezii o ard tehnic, dar să vezi tu când or veni ei în noroiul de la noi nu le mai iese nimic!” oricât de umoristic ar suna, poate va fi şi acesta un avantaj pentru formaţia din Urziceni. Trebuie să exploatăm orice ne poate ajuta, nu? 😀

Poza de pe ziare.com. Rezumatul video aici!

PS: e frustrant că pe toate cele 123.751 de saituri româneşti nu am găsit o statistică completă şi a trebuit să dau click doar pe prima pagină din Anglia pentru a găsi posesia celor două echipe!

February 19, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

2 Comments »

  1. Poate vei fi surprins, dar să ştii că de la prima secundă a meciului şi până la fluierul final, am fost conectată cu toate simţurile la meciul de pomină, când încă o dată s-a evidenţiat faptul că nu trebuie neapărat să ai renume ca să poţi impune respectul unei planete!

    Am postat încă o scenetă pentru copii. Când ai puţin timp liber, poate arunci o privire. Mi-ar fi de mare folos părerea ta, fiindcă cele două mici scenete, sunt primele mele abordări al acestui gen, si am remarcat ca esti un bun observator.

    Comment by StropiDeSuflet | February 19, 2010 | Reply

  2. Respect sau bulan :P?

    Comment by Mazgalici | February 21, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: