Floryn Leahu Blog

poezie, proza, traduceri… stuff like that

Surpriză plăcută la 2400 m altitudine

Am fost în weekend la munte. Cine îşi aminteşte, eu mai fac pe ghidul la o asociatie montana. Am fost singurul ghid de data aceasta, cu 13 oameni. Am plecat de acasă pe vineri 13. Contrar aşteptărilor a milioane de superstiţioşi, ghinionul nu ne-a dat niciun fel de târcoale. Deşi singurul şofer din regiune era plecat la Timişoara, am reuşit să găsim transport – un sprinter de marfă, nu foarte comod, dar ne-a dus unde aveam nevoie. Deşi acelaşi sprinter nu ne putea duce înapoi duminică, iar şansele ca oricine altcineva să ne ducă erau aproape zero (duminica aceea a fost Sf. Măria şi coincidea cu hramul renumitei mănăstiri C-tin Brâncoveanu, iar oamenii veneau – cu zecile de mii – spre locul de unde noi vroiam, naivii, să plecăm) – cum spuneam, în ciuda acestor şanse potrivnice, am găsit transport (bine, noooi!). Deşi vremea se anunţase schimbătoare sâmbătă după masă, am reuşi să atingem vârful Moldoveanu (cel mai înalt din ţărişoară, pentru cunoscători!) după un marş de mai bine de 6 ore. Deşi pe vârf, dintr-un norişor timid a început să tune şi să fulgere am fentat furtuna (cum a spus un coleg de grup, am mers printre picioarele furtunii, căci pe cei din faţa şi pe cei din spatele nostru i-a plouat, i-a tunat şi i-a fulgerat, pe când noi doar admiram surescitaţi spectacolul de la o distanţă aproape confortabilă. Analizând toate acestea, aş putea spune chiar că am avut noroc (neaah, v-aţi prins, eu nu cred în noroc şi ghinion: it is all about the odds!). Dar cireaşa de pe tort pentru mine a fost faptul că, pe traseu, am întâlnit-o pe Crina Coco Popescu. Mi se părea cunoscută de prima dată deşi nu prea ştiam de unde să o iau, dar după ce am schimbat câteva vorbe, intuiţia m-a îndemnat să cred că fetişcana bălaie de maxim 15 ani cu care vorbisem era ea. Le-am zis celorlalţi că bănuiesc oarecum că ea e ea şi că mă duc înainte s-o întreb dacă nu cumva era ea 🙂 . Desigur că a fost ea, intuiţia mea nu se înşelase. Foarte modestă şi cu picioarele pe pământ fata (deşi la acea altitudine eram toţi cam cu capul în nori!). Ca orice zbanghiu care iubeşte hălăduitul prin munţi şi e la curent cât de cât cu isprăvile celor mai îndrăzneţi, am rugat-o să facă o poză cu mine (ca să am dovada pentru când m-oi lăuda acasă, că lumea nu te mai crede în ziua de azi dacă nu ai dovezi!). Dacă încă nu ştiţi cine e tipa, INFORMAŢI-VĂ!!!

Aici era cu un austriac pe care l-a însoţit pe vârf, personaj înscris la clubul montan Altitudine, din Râşnov, de care aparţine şi Coco. Mi-a mărturisit nu cu mândrie că nu mai fusese pe Moldoveanu până acum (nu ai crede asta ţinând cont de palmaresul ei!!), dar şi că vrusese să facă vârful noaptea!!! Mă bucur că s-a răzgândit, altfel nu mai aveam nici subiect de post, nici cu ce să mă laud! 😀

August 19, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

3 Comments »

 1. […] Mihaela, Dan Chichernea, Dispecer Blogosferă, Dănuca, Ela Roseni, Flavius, Florentin Coman, Florin Leahu, Gabriela Savitsky, Geeo, George Valah, Teodora, Hobbitu, Ioann, Ioan Sorin Usca, Ioan Usca, Lady […]

  Pingback by 50 şi unu de motive … « M's blog | October 5, 2010 | Reply

 2. Waw! Chiar că ai motive să fii invidiat:
  – In primul rând pentru aşa excursie de vis, (Incerc să găsesc un superlativ absolut cu ajutorul căruia să-ţi spun cât de mult iubesc munţii şi nu găsesc)
  – în al doilea rând, pentru că ai avut şansa să întâlneşti pe munte “un munte” de cutezanţă: Crina Coco Popescu. Sunt convinsă că orice întâlnire cu această minunată fată mobilizează, îndeamnă la autodepăşire, pe principiul :dacă ea poate, trebuie să pot şi eu, este tot om… mai depinde de voinţa fiecăruia.
  Mă bucur pentru tine !! Şi când mai urci pe munte sus-sus… salută înălţimile din partea mea!!!

  Comment by StropiDeSuflet | November 30, 2010 | Reply

 3. Felicitari pentru originalitate

  Comment by gaby | December 2, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: